A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa

 

HBCS logó

Kódmester szoftver

Prev Next

Járóbeteg-szakellátó intézmények számára végzett szakértői tevékenységünk során átvilágítjuk a finanszírozási adatszolgáltatás gyakorlatát, kidolgozzuk és oktatjuk az optimalizálási javaslatokat, majd monitorozzuk és ellenőrizzük azok hatását, gyakorlati megvalósítását. Az audit eredményeiről írásos vezetői beszámoló készül. Az együttműködés időtartama alatt rendelkezésre bocsátjuk „Kódmester" szoftverünk legfrissebb verzióját, és annak használatát a kijelölt személynek betanítjuk.

 

        MÁR ELÉRHETŐ A "KÓDMESTER PROFI"!!!  

BROSSÚRA LETÖLTÉSE (PDF)

A továbbfejlesztett program a járóbeteg-jelentések adatait könnyen kezelhető és feldolgozható, szűrhető, kereshető és a hibalisták üzeneteivel ellátott MS Excel dokumentummá alakítja. Az így nyert állományok eddig egyedülálló módon, betegenkénti elemzéseket tesznek lehetővé a járóbeteg-szakellátásban is.

Tekintsen meg egy minta MS Excel állományt! A magyarázatot a Pdf dokumentumban találja. További kérdésekkel, észrevételekkel forduljon hozzánk bizalommal!

JARO_MINTA_XLS_HBCSAUDIT_2009.XLS (462 kB),  MAGYARÁZAT(131 kB)


A KÓDMESTER PROGRAM ALAPFUNKCIÓI:

Lekérdezési funkció:

Egy adott kód lekérdezése esetén, információt kapunk a beavatkozás szabálykönyvi definíciójáról, az érvényes pontszámról, az elszámolási lehetőségekről (kizárások, együtt jelentendő kódok, mennyiségi és időbeni korlátok), a szakmai kompetenciákról, valamint a kód szabályozásában bekövetkezett változásokról.

A program lehetőséget kínál az "időutazásra" (diakrón üzemmód), azaz egy korábbi szabálykönyvi verzió szerinti lekérdezésre is. Tájékoztató jelleggel, megjelenik az OEP által előírni kívánt minimum ellátási idő is. Jogszabályváltozás esetén a program szakmánkénti bontásban áttekintést ad az adott területet érintő módosulásokról.

A keresési algoritmus lehetővé teszi, hogy egy WHO kódra akár a kódszám első jegyeinek, vagy a megnevezés egy szótöredékének beírásával is kereshessünk.

Egyszerűen lekérdezhetők és nyomtathatók a különböző szakmákban elszámolható beavatkozások. A kompetencialista alapján könnyen összeállíthatók a finanszírozási dokumentáció során alkalmazandó kódpanelek és bővíthető az adott szakterületen használt kódpaletta.

Ellenőrző funkció:

E funkció segítségével a jelentés elküldése előtt kiszűrhetővé válnak az esetleges kódolástechnikai hibák és becslés készíthető az elszámolásra kerülő teljesítmény pontértékével kapcsolatban.

A Felhasználó beállíthatja az ellenőrzési szempontokat:

 • Beavatkozás mező kitöltöttsége
 • A kódok érvényesség
 • A kódok mennyisége
 • Intézeti és szakmai kompetencia
 • Összeférhetetlenség
 • Együtt jelentendő kódok
 • Időkorláton belüli jelentés
 • BNO mező kitöltöttsége
 • "E" típusú kiegészítő BNO megléte
 • Térítési kategória helyessége
 • Beutaló munkahely kitöltöttsége
 • TAJ szám logikai helyessége
 • "Fizikoterápiás hármas szabály"
 • Érvényes, de O pontos beavatkozások

Hibalisták

Az ellenőrzés során elkészülő hibalisták a Felhasználók számára könnyen kezelhetőek. Az összintézményi teljesítményt, a hibaszámot és a hibaszázalékot mutató lista, valamint a munkahelyenként kimutatott hibatípusok listája a felsővezetés számára átfogó információt nyújt és a döntéstámogatás eszközévé válhat. A szakrendelőnkénti bontásban elkészülő tételes hibalista pedig (a naplósorszám és egyéb esetazonosítók alapján) gyors hibajavítást tesz lehetővé.

Javított és korrekciós állományok

Az ellenőrző funkció lehetőséget biztosít új, javított jelentő ("amb"), illetve korrekciós ("amk") állomány előállítására is. Az új jelentő állomány nem kerül ellentmondásba a betegdokumentációval, mivel az eredeti állományhoz képest nem tartalmaz sem új beavatkozást, sem pedig nagyobb mennyiséget, hanem csak a már rögzített kódoknak  az érvényes jogszabályokhoz optimálisan alkalmazkodó kombinációjából jön létre.

Jogszabályváltozások hatása

A programban az adott állományt egy korábbi szabálykönyvi verzió szerint is ellenőrizhetjük, ami a jogszabályváltozások hatásának tanulmányozásában nyújthat segítséget a szakembereknek.